Go Active Show z naszymi Niepokonanymi

23 maja 2018

Go Active Show z naszymi Niepokonanymi

Przedstawiciele Oddziału Regionalnego Olimpiad Specjalnych – Świętokrzyskie w dniach 18-20 maja 2018 r. mieli okazję uczestniczyć w targach Go Active Show, odbywających się w Warszawie. Oprócz pokazów badmintona, bocce i piłki nożnej w wykonaniu zawodników Olimpiad Specjalnych, przede wszystkim promowano zdrowy styl życia, czyli program #BądźFIT. Członkami wydarzenia były także Katarzyna Wyrzykowska i Katarzyna Matuszak z Klubu Niepokonani przy Ośrodku „Radość Życia” w Sandomierzu.

W czasie targów ustanowiony został nowy rekord Special Olympics w liczbie przejechanych kilometrów na rowerkach stacjonarnych. W próbie trwającej przez wszystkie dni, udział wzięli zawodnicy, trenerzy i wolontariusze Olimpiad Specjalnych. Swoją cegiełkę do rekordu dołożyli także goście, uczestnicy i ambasadorowie Go Active Show, między innymi znani z YouTube Qczaj i siostry Bukowskie. Cała impreza była okazją do spotkania wielu gwiazd sportu, m.in. Kamila Stocha, Dawida Kubackiego, Joanny Jędrzejczyk oraz Roberta Burneiki.