Orszak Trzech Króli w Sandomierzu

gdzie śpiesznie dążycie?
Powiedzcież nam Trzej Królowie,
chcecie widzieć Dziecię?

W Uroczystość Objawienia Pańskiego zwaną Świętem Trzech Króli ulicami miast i miejscowości Diecezji Sandomierskiej przeszły Orszaki Trzech Króli. W 2018 roku odbywały się one pod hasłem: „Bóg jest dla wszystkich”. Orszaki miały charakter bożonarodzeniowych jasełek, które rozgrywają się na ulicach poszczególnych miejscowości i są dostępne dla wszystkich mieszkańców. To swoiste przedstawienie wiary oraz dzielenie się radością z Narodzenia Dzieciątka Jezus ze wszystkimi wokół.

W tym roku wyznaczeni wolontariusze Diecezjalnej Caritas kwestowali w czasie Orszaku Trzech Króli na rzecz dzieci i osób dorosłych przebywających w Domu Pomocy Społecznej w Gościeradowie. Każdy z Uczestników Orszaku mógł włączyć się we wspólną pomoc i jako dar niesiony Dzieciątku Jezus przekazać potrzebne środki czystości, środki chemiczne oraz słodycze dla osób potrzebujących. Wszystkim, którzy podjęli tą inicjatywę serdecznie w imieniu Podopiecznych Domu Pomocy Społecznej w Gościeradowie dziękujemy.