Pomoc dla DPS-u w Gościeradowie

11 stycznia 2018

Pomoc dla DPS-u w Gościeradowie

W czasie tegorocznych 22 Orszaków Trzech Króli, które przeszły ulicami miejscowości i wiosek w Diecezji Sandomierskiej Caritas Diecezji Sandomierskiej zbierała środki czystości i środki chemiczne oraz słodycze dla Domu Pomocy Społecznej w Gościeradowie. W kolejnych dniach Wolontariusze liczyli i segregowali przekazane dary. Zebrano w sumie ponad tonę środków czystości i około 300 kg słodyczy. Zbiórka była zorganizowana z inicjatywy księdza Biskupa Krzysztofa Nitkiewicza i zmobilizowała do tego, aby orszaki przypominały wędrówkę Mędrców ze Wschodu. Zebrane środki i produkty to podarunek dla Dzieciątka Jezus, które ma oblicze Domowników gościeradowskiej placówki. Podopieczni DPS-U w Gościeradowie są niezmiernie wdzięczni za przekazane dary. W dniu 10 stycznia 2018 roku zebrane podarunki zostały przekazane do rąk Mieszkańców DPS-U w Gościeradowie.

Dom Pomocy Społecznej w Gościeradowie to ośrodek, który roztacza opiekę nad dziećmi, młodzieżą i osobami dorosłymi z niepełnosprawnością intelektualną. Obecnie przebywa w nim 58 osób.