Powrót „Koperta Życia Caritas” - akcja Caritas i Fundacji Biedronki

„Koperta Życia Caritas” - akcja Caritas i Fundacji Biedronki

„Koperta Życia Caritas”-to wspaniała i bardzo przydatna akcja skierowana do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych którzy zmagają się z wieloma problemami zdrowotnymi. Koperta zawiera formularz z najważniejszymi informacjami, które w razie choroby bądź braku kontaktu z osobą starszą są jedynym źródłem wiedzy na temat zdrowotny osoby starszej. Kopertę należy umieścić w lodowce na górnej półce a przyklejony magnes do lodówki wskazywać będzie miejsce w którym się znajduje. Jak powiedziała jedna z Seniorek „Jestem osobą samotną i w przypadku choroby odpowiednie służby będą wiedziały na co choruje, na co mam uczulenie, jakie leki przyjmuję. Bardzo się cieszę za tą inicjatywę skierowana do osób starszych”. Organizatorem akcji jest Caritas i Fundacja Biedronki.

Dowiedz się więcej o akcji „Koperta Życia Caritas"