„Żegnaj szkoło! Witajcie wakacje!” – zakończenie roku szkolnego 2017/2018

22 czerwca 2018

„Żegnaj szkoło! Witajcie wakacje!” – zakończenie roku szkolnego 2017/2018

W dniu 22 czerwca 2018 roku w prowadzonym przez Caritas Diecezji Sandomierskiej Ośrodku Rehabilitacyjno – Edukacyjnym „Radość Życia” dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Sandomierzu miało miejsce uroczyste zakończenie roku szkolnego 2017/2018. Rozpoczęła je Msza Święta sprawowana o godzinie 9.00 w Kościele Rektoralnym Ducha Świętego w Sandomierzu przez Ks. Bogusława Pitucha i Ks. Marka Walczaka. Po liturgii na dziedzińcu Ośrodka miało miejsce zakończenie przez uczniów roku szkolnego i powitanie wakacji wierszem, przedstawieniem, tańcem oraz piosenką. Były również podziękowania dla Dyrekcji oraz całego Grona Pedagogicznego Ośrodka od Uczniów i ich Rodziców za cały rok wspólnej pracy. Następnie w poszczególnych klasach Uczniowie otrzymali swoje świadectwa.

Dla Uczniów Ośrodka „Radość Życia” rozpoczęły się wakacje, będące czasem radosnego wypoczynku. Rok szkolny 2017/2018 był dla nich czasem wytrwałej edukacji, rehabilitacji i rozwijania swoich zainteresowań.